Monday, July 19, 2010

, ,

Iklan Nuffnang Terapung atau Statik


Kelebihan 
1. Kebarangkalian untuk pengunjung melihat iklan itu adalah sangat tinggi. Kerana ianya muncul sentiasa walaupun scroll ke bawah.
2. Kebarangkali untuk klik juga adalah tinggi.
3. Advertiser lebih berminat untuk beriklan di blog korang
4. Berdasarkan kepada no 1, 2 dan 3, maka earning anda pun akan bertambah


1. Dashboard > Layout/Design > Page Elements > Add a Gadget bahagian sidebar blog


2. Klik HTML/ Javascript

<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'>Letak Kod Nuffnang Skyscraper Sini</div>

3. Pastekan masukkan code di atas dalam ruangan Content | Configure HTML/JavaScript
 
Tips

<div style='display:scroll; position:fixed; bottom:5px; right:5px;'>

- Kedudukan iklan boleh diubah kedudukan dengan menukar perkataan right kepada left
- Nilai 5px boleh diubah . Nilai ini menentukan jarak dari bawah dan jarak dari kanan atau kiri
- Ambil kod iklan Skyscraper yea !

4. Jangan lupa klik save apabila selesai !

Bila anda preview , akan keluar perkataan ini ~ Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly. Jangan takut ! Selepas save perkataan itu akan hilang =)

Share:

21 comments:

  1. Yup!saya pun buat!tapi sejak diceraikan NN,dah x de dah iklan die..heheh

    ReplyDelete
  2. wow, thanks ye..sayapun dah buat =)

    ReplyDelete
  3. @encHIx laNDax

    laa kenapa diceraikan ? setialah dengan yg satu .. main dengan mangga ad yea ? hehehe

    ReplyDelete
  4. @noor afzan

    sama-sama .. sy suka tengok awak buat menjadi =)

    ReplyDelete
  5. nak cuba lah. rasanya layout sekarang ni tak menganggu pembaca kot.
    thanks

    Entry terbaru dari Hazzy,
    Inception-mimpi dalam mimpi

    ReplyDelete
  6. @nurul huda

    sama-sama .. terima kasih kerana mencuba =)

    ReplyDelete
  7. thanks untuk tutorial !! hehehe...dari dulu teringin nak ade add stick macam tu..tapi macam malu bertanya dan sesat jalan...sib baik afzan tu update entri pasal ni kat blog dia..thanks anyway..hehee

    ReplyDelete
  8. kalo nak letak iklan tu tengah2 coding mana kena tukar ek...please inform back...TQ

    ReplyDelete
  9. terima kasih untuk tips yang berguna...tengah kumpul ilmu utk nuffnang

    ReplyDelete

Terima kasih kerana memberikan saya satu mesej mimpi (n____n)