Tuesday, November 30, 2010

Tutorial Print Screen Page


Pada sesiapa yang tak tahu , inilah gambar print screen . Hari tuu ada orang tanya macammana nak screen capture gambar kat blog atau halaman page . Aku akan bagitau tapi tak nak buat tutorial yea sebab dah banyak sangat orang buat tutorial . Aku akan bagi link dan korang ikutlah tutorial dorang yea .

Cara pertama ialah guna button print screen kat keybod 
http://myfirst-tutorials.blogspot.com/2010/04/print-screen-button-tutorial.html

Cara kedua ialah guna plugin Screen Grab
http://portnizam.com/blog/tutorial-membuat-screengrab-seluruh-page/

Cara ketiga ialah guna Software Photoscape
http://myqza.blogspot.com/2010/01/tutoral-screen-capture-saln-skrn.html

Cara keempat ialah guna Snipping Tool untuk pengguna Windows 7
http://cikmin.com/2010/02/tutorial-printscreen/

Cara kelima guna software Gadwin Print Screen 
http://weedaleim.blogspot.com/2010/10/tutorial-cara-paling-mudah-untuk.html

p/s : Aku suka guna Screen Grab dan Photoscape =)

Share:

14 comments:

  1. biasanya sy tekan butang print screen jer.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    PLAN TAK MENJADI

    ReplyDelete
  2. @Zqah Ismail
    owh.. ganu kte :p.. salam blogging ;).. follow me back ok :)..

    ReplyDelete
  3. aie biase gune photoscape.. xtau lak ade lg yg lain.. thx zqah.. bleh download cz kdg2 photoscape ne wt hal gak.

    ReplyDelete
  4. @darkbatman

    sama2 aie .. mmg pon sbb tuu zqah install plugin screen grab ..

    ReplyDelete
  5. hahaha...patut lah ada link dari sini..rupanya ada orang tengah gosip2 kat sini..thanks dear.. :)

    ReplyDelete
  6. guna button print screen kat keybod sangat mudah :)

    http://profhariz.com

    ReplyDelete

Terima kasih kerana memberikan saya satu mesej mimpi (n____n)