Sunday, November 14, 2010

When a Stranger Calls


Baru jea lepas tengok filem seram bertajuk When a Stranger Calls tahun 2006 kat TV2 . Rugi sapa tak tengok sebab cerita nie memang best dan seram untuk orang perempuan . Kalau nak lebih syok , try tengok filem nie sorang-sorang . Pasti berasa seram dan berdebar . Cerita nie dah 2 kali ulang kat TV2 tapi aku tetap tak bosan tengok cerita nie dan yang pastinya 2 kali menjerit bila tengok part yang mendebarkan T_____T . Aku bagi 9/10 bintang untuk filem nie.
 

Inilah watak utama dalam cerita nie . Namanya Jill . Dia dikehendaki babysit budak sebab banyak sangat guna handset sampai bil telefon naik . Ayahnya yang suruh dia babysit budak . Rumah budak-budak yang dia kene babysit tuu kat atas gunung dan jauh dari rumah orang . Rumah tuu besar gila . Bermulalah cerita bila ada orang telefon dia berulang kali sampai dia naik ketakutan dan telefon polis tapi kasihan polis tak berapa percaya . Orang gaji hilang .. kawan baik dijumpai mati ... tengoklah sendiri !

p/s : Tengok jangan tak tengok ! =)

Share:

12 comments:

  1. rasanya dah pernah tengok dulu.. ingat mlm ni nak tengok.. tp takut..camne tu???

    ReplyDelete
  2. liza nie penakut, mmg takkan tgk crite hantu

    ReplyDelete
  3. oo cite ni dah tgk..rumah tu lawa kan..kita tengok pun xtgk dari mula..tengok tengah2

    ReplyDelete
  4. Alaaaaa x tengok tadi :( xpe nanti download lah :)

    ReplyDelete
  5. @Liza

    nie bukan cerita hantu kak liza tp cerita orang kene ganggu dengan orang jahat

    ReplyDelete
  6. @rossoneri

    mmg lawa ttp takutlah pulak tengoknya ..

    ReplyDelete
  7. cun nye heroin dia..heheee.. bleh tgk on9 ker?

    ReplyDelete
  8. sy sume cter hantu sy ska...x kira yg pling seram or klakar....asal jer nm nya cter hantu grenti sy nak tgk...heheh

    ReplyDelete
  9. @Booboo Strawberry

    sy pulak tengok atas sinopsis dia dulu .. hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana memberikan saya satu mesej mimpi (n____n)