Thursday, December 9, 2010

Drama Trilogi Cinta Adaptasi Dari Novel


Produser dan pelakon Rosyam Nor menjangkakan drama Trilogi Cinta yang akan disiarkan menerusi RTM1 pada Januari 2011 ini akan popular berdasarkan novel-vovel popular karya Sharifah Abu Salem. Drama itu adalah hasil rangkuman tiga buah novel karya penulis berkenaan iaitu Tak Seindah Mimpi, Tak Semanis Impian dan Tiada Lagi Mimpi yang mendapat sambutan ramai. - mStar 

Update - 1/1/2011

Hari tuu kata bulan 11 / 12 bersiaran . Nie dah masuk 2011 . Akhirnya dapat jugak tengok pada hari esok iaitu 2  Januari di TV 1 setiap Ahad dan Isnin, jam 10.00 malam di TV1.


Sinopsis Drama Trilogi Cinta

“Fouziah yang berlakon sebagai Norjinah menjadi orang gaji saya (Razif). Kemudian saya berkahwin dengannya selepas isteri saya, Salmi (Amyza) curang kepada saya dan meninggalkan saya dengan anak-anak.

“Jalan ceritanya memang sama seperti dalam rangkaian tiga novel itu. Saya dan Sharifah membuatkan drama ini tidak lari jauh seperti dalam novel itu tetapi ada sesetengah perkara yang tidak tercapai apabila melibatkan kos yang tinggi. - mStar

Pelakon - pelakon Drama Trilogi Cinta

Rosyam Nor, Fouziah Gous, Amyza Aznan, Siti Fazurina, Aida Khalida, Raisuddin Hamzah dan Roslan Salleh


p/s : Tak sabar nak tengok . Mesti best ! =)

Share:

25 comments:

  1. suka tengok drama asmara. salute dengan sharifah abu salem.

    ReplyDelete
  2. hari tu kata bulan november..mencik tau..tak sabar nak tengok..kalau watak razif tu aaron aziz baru best..pastu norijinah tu jue aziz...auwwww..baru mantap.. :P

    ReplyDelete
  3. @Cikmin

    hee .. ari tuu zqah tengok dah tukar ke bulan nie pulak ..

    ReplyDelete
  4. mcm best jer?cz ade fauziah ghous..hoho

    ReplyDelete
  5. hari ni 2/1/11 pkl 10 di tv 1.

    ReplyDelete
  6. lau terlepas n na tgok at dlm you tube or so on bleyh kew?
    how erkk???

    ReplyDelete
  7. @miA sArA nAsUha

    x ade lagi kat youtube .. blh try tgk dlm laman web RTM ..

    ReplyDelete
  8. memang best la cite ni..i x miss lg tgk ni...mmg tiap2 mlm tggu dpn tv..

    ReplyDelete
  9. cita ni mmg bes la mtak diulangkn sebelah petang coz ada yg miss....rugi kalu x tgk..

    ReplyDelete
  10. wtak razif mmng dh sesuai la gn rosyam coz dlm novel rzif brusia ckit...norjinah pon dh ok gn fauziah..dlm novel norjinah kulit htm mnis n xla trlalu cntik sgt mcm jue aziz..mmng ssuai sgt..

    ReplyDelete
  11. camlh jue aziz tu cntik sgt...mmg dah sesuai sgt rosyam nor ngan fauziah..kalu jue aziz ambil watak norjinah msti tak ramai tgk cite ini..

    ReplyDelete
  12. citer ni mmg best! layan jgk... so far, citer ni mencatat rating yg tinggi iaitu 1.2juta penonton... dasat jgk! dan rosyam nor tlh meletakkan lg target sehingga 1.5juta penonton... congratz utk penulis skrip!

    ReplyDelete
  13. blh x upload cite nie dkt blog nie?

    ReplyDelete
  14. saya dah baca ke tiga-tiga novel yg diadaptasikan dalam drama trilogi cinta.. hasil karya sharifah Abu Salim iaitu Tak seindah mimpi, tak semanis impian dan tiada lagi mimpi...saya amat menggemari cerita ini...malangnyer watak Razif tidak seperti yg diharapkan... kenapa mesti Rosyam Noor..kan ramai lagi lelaki yg berpewatakan matang yg boleh di ambil belakon...dlm imaginasi pembaca Razif merupakan seorang yg kacak dan bersopan...tp malangnya di kaca TV adalah sebaliknya... saya nk muntah melihat Rosyam di gandingkan dgn Fauziah Gaus dln drama ni..... tolonglah...

    ReplyDelete
  15. mmg fauziah gaus yg paling sesuai digandingkan dgn rosyam dlm citer ni, kalau jue aziz alamatnya ramai le yg x nak layan citer ni, x sesuai gitu, raut wajah dia x selembut muka fauziah gaus

    ReplyDelete

Terima kasih kerana memberikan saya satu mesej mimpi (n____n)