Saturday, August 21, 2010

,

Drama Mahabbah De Laila

Sinopsis Mahabbah De Laila TV9

MAHABBAH De Laila, mendengarkan tajuknya sahaja sudah cukup unik. Mahabbah membawa maksud cinta yang dimiliki oleh seorang wanita bernama De Laila. Drama ini menyingkap kisah cinta dan kehidupan seorang wanita berusia lewat 30-an yang berkahwin dengan lelaki muda belasan tahun.

Sungguhpun memiliki segala-galanya, kerjaya dan harta benda namun kemewahan hidup De Laila sebenarnya tidak menggambarkan realiti sebenar kehidupannya yang kesunyian tanpa teman hidup. Hancur hati seorang wanita yang ditinggalkan tunangnya menjelang hari perkahwinan mereka, menyebabkan De Laila menjadi seorang wanita yang terlalu tabah.

Apalagi sejak kematian ayah dan ibunya, De Laila yang dipelihara oleh ibu saudaranya, yang dipanggil Mama tidak pernah menjadikan kekecewaan sebagai benteng dalam kehidupan. Sebab itu tidak hairanlah, setelah ditinggalkan tunang hanya beberapa hari akan bergelar isteri, De Laila bangkit semula dan meneruskan tugas mengendalikan perniagaan yang ditinggalkan kedua orang tuanya.

Kebaikan dan kelembutan hati De Laila telah mencuri hati sepasang suami isteri Pak Imam dan Mak Kintan hingga mereka sanggup menyuruh anak mereka, Waad berusia 18 tahun menjadi suami kepada De Laila. Pada masa yang sama, Waad 'berperang' emosi dalam mengukuhkan hati melayari kehidupan sebagai seorang siswa, suami dan menyimpan rahsia daripada pengetahuan De Laila.

Drama 26 episod nie telah mula ditayang pada awal bulan 8 . Bersiaran pada setiap hari Isnin pukul 9.30 malam di slot Ratu TV9 . Tak tengok drama nie tapi nampak best sebab kahwin dengan orang muda . Hehehe .

UPDATE 7/10/10 :  Boleh tengok kat http://www.tonton.com.my tapi kena register dulu =)

Share:

15 comments:

  1. tak penah tgk sbb tv kt lgkawi tak pdt tv9...huhu

    ReplyDelete
  2. dah lama tak update drama2 ni..huhuhu..sibuk dengan dapur je.. :P thanks sahring ye zqah..

    ReplyDelete
  3. kenapa link tu xdpt tgk ek..tau tak kat mana boleh tgk saya dah miss episod minggu lepas :(

    ReplyDelete
  4. @Cheedah

    x tau laa .. klau sy tau sy update yea ..

    ReplyDelete
  5. bestlah ceta ni hero dan heroin sesuai...suami cool je.....

    ReplyDelete
  6. Hi boleh tgk cite ni kt Youtube, sy upload. hehe
    http://www.youtube.com/results?search_query=mahabbah+delaila&aq=f

    Add la Abby Abadi's FANPAGE. Here's the link:
    http://www.facebook.com/pages/Abby-Abadi-Lurvly-Fanpage/178088997389

    ReplyDelete
  7. cerita ni mmg best.....skrip dia pown boleh tahan....comel je tgk abby dgn hairol tu....masuk je.... :)

    ReplyDelete
  8. mula2 dulu mcm x best je..tp skrg tgk best la plk..huhu..

    ReplyDelete
  9. cite dh abis arini..tp abis gitu je..xsyok la.klu tmbh scene diorg g hneymoon kn bez...

    ReplyDelete
  10. Jom LIKE FB Page ni
    ‘KAMI MAHU MAHABBAH DELAILA 2’
    http://www.facebook.com/pages/Kami-Mahu-Mahabbah-Delaila-2/120373468034008

    ReplyDelete

Terima kasih kerana memberikan saya satu mesej mimpi (n____n)