Friday, September 24, 2010

,

Drama Stairway To Heaven Versi Filipina


Drama Striving For A Sun dah habis sebelum rayakan ? Ending dia tak tengok pon hanya dengar cerita orang jea sebab tak layan cerita tuu . Tapikan telenovela Stairway to Heaven versi filipina nie yang sebijik sejebong macam yang korea punyer nie terasa nak melayan lah pulak . Drama versi korea ku tak tengok pon tapi mesti lagi layankan ? Episod 1 drama Stairway to Heaven adaptasi dari drama korea dah bermula pon beberapa hari yang lepas . Hari nie mesti tengok sambungan dia . Hehehe . Layan !! =p

Sinopsis Drama Stairway To Heaven 
(asalnya dari BI tp ku tukar guna google jadi berbelit , pandai-pandai laa faham yea)

Jodi dan Cholo membesar bersama. Mereka selalu ada untuk satu sama lain. Tragedi bermula apabila Cholo mula belajar di luar negeri tanpa Jodi. Ayah Jodi Maita berkahwin lagi, yang mengambil dua anaknya, Tristan dan Eunice, dari pernikahan sebelumnya dengan Dindo. Eunice iri kehidupan Jodi dan bertekad untuk mengambil segalanya, termasuk Cholo. Tristan mula mengembangkan perasaan untuk saudara tiri nya Jodi, namun Jodi masih mencintai Cholo.

Lima tahun kemudian, tragedi terjadi apabila Jodi kemalangan kereta menyebabkan dia kehilangan memori nya. Bersama dengan Tristan, mereka memulakan hidup baru. Cholo dipimpin untuk percaya bahawa Jodi sudah mati, dan Jodi disebut sebagai Jenna. Jadi dia datang ketika dia bertunang dengan Eunice. Namun, ketika mereka bertemu lagi suatu hari, ia bertekad untuk mengingatkannya pada cinta yang mereka miliki untuk satu sama lain.


Episode - 65 episod

Jodi dan Cholo

Pelakon Drama Stairway To Heaven


Rhian Ramos - Jodi Reyes / Jenna Cruz
Dingdong Dantes - Cholo Fuentebella
TJ Trinidad - Tristan Manansala / Charlie Matias
Glaiza de Castro - Eunice Aragon


Share:

14 comments:

  1. tapi versi filipin ni mmg sebijik dabak mcm korea kan? hahaha. tp i prefer korea lagi kot =p suka background music korea tu sangat2!! and pelakon pun hensem lol.

    ReplyDelete
  2. lama gile x tgk drama filipina ni.. last time masa aku form brp ntah.. drama sanay wala nang wakas...

    ReplyDelete
  3. @yonna

    memang sebab pelakonnya sungguh hensem ! haha

    ReplyDelete
  4. @Hazzy Ishak

    ketinggalan kereta api laa hazzy nie =p

    ReplyDelete
  5. ceta neh smpai bpe episod ??

    ReplyDelete
  6. suka sgt tengok cerita nie version korea tak tengok pulak tapi best cerita nie...jodi and cholo oh percintaan yg penuh halangan....

    ReplyDelete
  7. @Shaziqarah

    memang best tapi terlalu meleret laa pulak version filipina .. hehe

    ReplyDelete
  8. dua2 memang best....boleh layan versi filipin kat
    tv3 main pukul 3ptg.

    ReplyDelete
  9. tp sedihlah,ending jodi mati lah...............

    ReplyDelete

Terima kasih kerana memberikan saya satu mesej mimpi (n____n)